Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020

Μένουμε σπίτι...Γνωριμία με τον κορονοϊό

      Σας καλωσορίζουμε και πάλι στο blog του 3ου νηπιαγωγείου Δάφνης! Δυστυχώς είμαστε "αιχμάλωτοι" ενός ακόμα άγνωστου ιού που από τη μια μας αναγκάζει να μένουμε σπίτι, από την άλλη δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να έρθουν πιο  κοντά στα παιδιά τους και να απασχοληθούν δημιουργικά μαζί τους.
Επιδιώκοντας να στηρίξουμε τις προσπάθειες που κάνετε με τους μαθητές μας σπίτι, ενεργοποιούμε το blog με αναρτήσεις κάθε φορά εκπαιδευτικού υλικού συνοδευόμενου από προτάσεις παιδαγωγικής αξιοποίησής του.
     Στον ακόλουθο σύνδεσμο θα βρείτε ένα έξυπνο παραμύθι για τον κορονοϊό. www.mindheart.co/descargables
Επιλέγετε την ελληνική γλώσσα και το διαβάζετε με τα παιδιά σας. Τα νήπια αποκωδικοποιούν τις εικόνες του παραμυθιού και μαντεύουν το περιεχόμενό του. Κάποιες σελίδες είναι από μόνες τους ανοικτά φύλλα εργασίας. Τις εκτυπώνετε αν έχετε τη δυνατότητα και τα νήπια ζωγραφίζουν σ'αυτές τα συναισθήματά τους. Μετά το πέρας της ανάγνωσης, τα παιδιά θα είναι έτοιμα να ζωγραφίσουν τον ιό, να του στείλουν με τη βοήθειά σας ένα γράμμα, να βρουν λέξεις από Κκ όπως κορονoϊός, να  σχηματίσουν  τον ιό με πλαστελίνη ή με ζυμαρικά, να φτιάξουν γι' αυτόν μια δική τους ιστορία , να τη ζωγραφίσουν ή να τη δραματοποιήσουν με τη βοήθειά σας... Βάζω αποσιωπητικά γιατί είμαι σίγουρη ότι τα παιδιά σας θα προτείνουν κι άλλες δράσεις. 
    
Στο παρακάτω βίντεο που αναρτήθηκε στο 64ppablogspot.com παρουσιάζονται οδηγίες προφύλαξης από τον κορονοϊό.

   Τέλος αναφέρουμε ότι στη σελίδα χρήσιμο υλικό υπάρχουν σύνδεσμοι που παραπέμπουν σε υλικό για σας και τα παιδιά σας.                                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου