Κυριακή 17 Μαΐου 2020

Μύθοι της Άνοιξης 2

Η επιστροφή της Περσεφόνης στον επάνω κόσμο. Το θεϊκό ζεύγος συνοδεύουν η Εκάτη (δεξιά) και ο Ερμής (αριστερά) που εδώ φορά τον πέτασο (καπέλο). Η ευθρόμορφη παράσταση είναι από αγγείο (350π.Χ) που βρέθηκε στην Κάτω  Ιταλία.. 
Η απαγωγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα (ψηφιδωτό).
 Τύμβος Καστά Αμφίπολης
Στους ρωμαϊκούς μύθους
η Φλόρα είναι  θεά των λουλουδιών. 
Στην ελληνική 
μυθολογία 
υπάρχει  μια θεότητα που της μοιάζει. Είναι η όμορφη και ανάλαφρη Περσεφόνη, που όπου κι αν χόρευε λουλούδια φύτρωναν στα πόδια της και πουλιά την ακολουθούσαν. Ο μύθος της Περσεφόνης που θ'ακούσετε ν' αφηγείται σε δύο μέρη ο Δ. Σαββόπουλος, προσπαθεί να εξηγήσει το φαινόμενο της αλλαγής των εποχών που για τους αρχαίους αποτελούσε άλυτο μυστήριο.
                      
                               Ο μύθος της Περσεφόνης 

Για να τον ακούσετε πατήστε εδώ  για το α μέρος 
και  εδώ για το β μέρος.

Τώρα που ακούσατε τον μύθο κάντε κλικ εδώ  για να παίξετε απαντώντας σε ερωτήσεις που σχεδίασε η  Ελένη Σιδηροπούλου. Για να ενεργοποιηθεί η εφαρμογή κάντε κλικ στο "άνοιγμα με" που εμφανίζεται ψηλά, στο κέντρο της οθόνης, επιλέξτε τις παρουσιάσεις google και πατήστε στο κουμπί παρουσίαση που θα δείτε στο pptx που θα σας εμφανιστεί. 


Ώρα να παίξετε πατώντας στη λέξη σταυρόλεξο.

Ακολουθεί ένα παζλ πάνω στο ψηφιδωτό που βρέθηκε στον τύμβο Καστά της Αμφίπολης και παρουσιάζει τον Ερμή να οδηγεί τον Πλούτωνα και την Περσεφόνη στον Κάτω Κόσμο.


Για το παζλ πατήστε εδώ.
                        
                             Καλή ενασχόληση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου