Κυριακή 24 Μαΐου 2020

"...Και ρίχναν πάνω τους τ'αστέρια τόνους τριαντάφυλλα..."




    Η φράση του τίτλου,που είναι από το παραμύθι του Χρήστου Μπουλώτη "Όταν η πασχαλίτσα συνάντησε ελέφαντα", μας δίνει την ιδέα ν'ασχοληθούμε λίγο με λουλούδια και λίγο με έντομα. Πατώντας στη λέξη παραμύθι μπορείτε να μάθετε πώς μια πασχαλίτσα γνώρισε τον σύντροφο της ζωής της, έναν ελέφαντα από την Ασία.

Ενδεικτικές ερωτήσεις στο παραμύθι
1) Γιατί στην αρχή του παραμυθιού η πασχαλίτσα έβαλε τα κλάματα;
2) Ποιούς με τη σειρά ρώτησε η πρωταγωνίστρια-έντομο αν είδαν πουθενά μια μαύρη βούλα;
3) Πού βρήκε τελικά η πασχαλίτσα τη βούλα που έψαχνε;
4) Ποιά μαγικά έκανε ο ελέφαντας;
5) Πώς τελειώνει το παραμύθι;

  Ώρα για παιχνίδι. Κάντε κλικ εδώ  και  μετρήστε βούλες στις πασχαλίτσες.

   Πατώντας εδώ  θα σας ανοίξει ένα διαδραστικό φύλλο εργασίας, όπου ενώνετε το κάθε ζωύφιο με το αρχικό του γράμμα. Οι εικόνες  της άσκησης δείχνουν: μέλισσα, πεταλούδα, λιβελούλα, αράχνη, σκουλήκι και κάμπια.

   Ακολουθούν φωτογραφίες τυπωμάτων λουλουδιών με ρολό χαρτιού υγείας και πλαστικό πιρούνι. Διασκεδάστε δοκιμάζοντας την τεχνική. Δεν έχετε παρά να τοποθετήσετε ένα ρολό υγείας ή ένα πλαστικό πιρούνι σε τέμπερα και ν'αρχίσετε να τυπώνετε. Με πινέλο ή μαρκαδόρο μπορείτε να συμπληρώσετε ό,τι λείπει από τα λουλούδια.






   Τέλος πατώντας στη λέξη λουλούδια, θα σας ανοίξει πίνακας με εικόνες και ονόματα λουλουδιών. Σέρνετε τα κουμπιά με τις λέξεις και τις τοποθετείτε πάνω και αριστερά στην αντίστοιχη εικόνα.

                                                              Καλή ενασχόληση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου