Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Ανοιξιάτικες στιγμές...





      Γιορτάσαμε τη μητέρα με την άνοιξη να μεσουρανεί κι επειδή η μητρική αγκαλιά φέρνει την άνοιξη στη ζωή μας, θ' αφιερώσουμε αυτή την ανάρτηση σε εικόνες της άνοιξης, ακουστικές και οπτικές. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να απολαύσετε την παιδική χορωδία του Δ. Τυπάλδου να τραγουδάει για την άνοιξη.


   
Στο τραγούδι ακούσατε λέξεις που εικονίζονται στο παρακάτω παιχνίδι. Για να τοποθετήσετε τις εικόνες σε διαδοχή ανάλογα με τη σειρά εμφάνισής τους στο τραγούδι πατήστε εδώ. 'Ισως χρειαστεί ν'ακούσετε το βίντεο άλλη μια φορά για να τα καταφέρετε.

Προσπαθήστε να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο  αντικαθιστώντας τις εικόνες με λέξεις. Το παιχνίδι και το φύλλο εργασίας που ακολουθούν θα σας βοηθήσουν να  βρείτε κάποιες απ' αυτές  και να τις γράψετε. 

 Για το παιχνίδι επιλογής της λέξης που ταιριάζει σε κάθε εικόνα   πατήστε εδώ.

                          Φύλλο εργασίας πάνω στο εικονόλεξο


Η μητέρα  είναι γλυκιά σαν το μέλι που φτιάχνουν οι μέλισσες. Πατώντας στη λέξη  μέλισσα    θα βρεθείτε σε ένα περιβάλλον διαδραστικών φύλλων εργασίας πάνω σε λέξεις που σας παρουσιάζονται σε πίνακα. Το περιεχόμενο των ασκήσεων-παιχνιδιών αφορά στις μέλισσες. Η εφαρμογή εντοπίζει λάθη και σας αξιολογεί. 
                                    Καλή επιτυχία!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου