Κυριακή 5 Απριλίου 2020

Παραμύθια που... χορεύουν α'μέρος

Στον παρακάτω σύνδεσμο θα βρείτε την θεατρική παράσταση που ανέβηκε στην παιδική σκηνή της Κάρμεν Ρουγγέρη "Το βαλς με τα παραμύθια".
Πρόκειται για έξι παραμύθια "ντυμένα" με τις μελωδίες και τα τραγούδια του Γιόχαν Στράους του νεώτερου.
Στα παραμύθια του α' μέρους (ο βασιλιάς Κοκκινοτρίχης, η βασιλοπούλα και ο βάτραχος , ο  σπόρος του αυτοκράτορα) υπάρχει ένας βασιλιάς-αυτοκράτορας που στο 1ο παραμύθι δίνει ένα καλό μάθημα στην κόρη του παντρεύοντάς την με έναν ζητιάνο, στο 2ο της απαγορεύει να αθετήσει την υπόσχεση που έδωσε στο βάτραχο και στο τρίτο ορίζει διάδοχο του θρόνου του τον πιο έντιμο κάτοικο του βασιλείου του. Κουβεντιάζοντας με τα παιδιά σας βρείτε ομοιότητες-διαφορές ανάμεσα στα τρία πρώτα παραμύθια. Τα νήπια με χαρά θα ζωγραφίσουν ήρωες που εμφανίζονται σε περισσότερα από ένα παραμύθια (βασιλιάς, βασιλοπούλα) ή τον διαφορετικό ήρωα     ( βάτραχο) που βλέπουμε στο 2ο παραμύθι. Οι ζωγραφισμένοι ήρωες εύκολα γίνονται κούκλες δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να παίξουν κουκλοθέατρο. Ακολουθεί το πατρόν ενός βάτραχου μαριονέτας που βάζοντάς του μια κορώνα μπορείτε να τον κάνετε "πρίγκιπα βάτραχο". Η κούκλα μπορεί να αφηγηθεί το παραμύθι "η βασιλοπούλα και ο βάτραχος" σε πρώτο πρόσωπο (από τη δική της οπτική γωνία).
Πηγή: mikapanteleon.blogspot.com



Η παρακάτω εικόνα απευθύνεται σε όσους αγαπούν τους λαβύρνθους.
Πηγή: dreamstime.com

    Επίσης μπορείτε να φτιάξετε ένα κάστρο -παλάτι επιλέγοντας τα σχήματα που το απαρτίζουν και αλλάζοντάς τα με αριστερό κλικ στο ποντίκι  εδώ
    Tέλος επιλέγοντας το παρακάτω link θα μπορέσετε να παίξετε κρεμάλα με λέξεις από τα παραμύθια του α' μέρους της θεατρικής παράστασης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου