Τετάρτη 8 Απριλίου 2020

Παραμύθια που...χορεύουν β μέρος


Συνεχίζουμε με το β' μέρος της θεατρικής παράστασης "Το βαλς με τα παραμύθια". Εδώ πρωτοστατούν τα ζώα. Τα δρώμενα ξεκινούν με τον ταλαιπωρημένο από το αφεντικό του γάιδαρο, που θέλει να γίνει μουσικός στη Βρέμη. Πρόκειται για μεταφορά στη σκηνή του γνωστού παραμυθιού των αδελφών Γκριμ "Οι μουσικοί της Βρέμης", μόνο που τα ζώα, που συνοδεύουν  εδώ τον γάιδαρο στην περιπέτειά του, είναι διαφορετικά. Τόσο στο βίντεο της παράστασης όσο και στο πρωτότυπο παραμύθι προβάλλεται η αξία της συνεργασίας.
  • Για να ακούσετε το πρωτότυπο παραμύθι των αδελφών Γκριμ πατήστε εδώ
  • Επιλέγοντας τον παρακάτω σύνδεσμο και πατώντας με τη σειρά στους αριθμούς 1-10, μπορείτε να σχηματίσετε ζωάκια και να βρείτε ποιά από αυτά είναι ήρωες του παραπάνω παραμυθιού.https://logouergon.gr/metrao-mexri-10-antistrofa/#.XoxXP2BS_IU

    Εκτός από τον γάιδαρο άλλα ζώα που εμφανίζονται στη σκηνή είναι η κουκουβάγια, που βρίσκει λύση στο πρόβλημα του Πινκ και της Πονκ, η χρυσή χήνα που όχι μόνο κάνει πλούσιο τον χωρικό αλλά και τον βοηθά να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά κ.α. Με τις λέξεις κουκουβάγια, χρυσή χήνα, γάιδαρος μπορείτε να φτιάξετε μια δική σας ιστορία. Προσθέστε και μερικές λέξεις ακόμα αν θέλετε όπως λίμνη, μάγος, νεράιδα, μηλιά... Δημιουργείστε το δικό σας παραμύθι και ζωγραφίστε το. Μπορείτε να ξεκινήσετε κάπως έτσι: "Μια φορά κι έναν καιρό σε ένα βασίλειο πάνω από τα σύννεφα ζούσε μία νεράιδα. Η νεράιδα είχε έναν φίλο, τον γάιδαρο. Μία μέρα ο γάιδαρος, εκεί που έπινε νερό..." κ.λ.π. 
     Η ενασχόληση με τα παραμύθια δίνει διέξοδο στην πλούσια φαντασία των παιδιών. Παράλληλα ψυχαγωγεί, διδάσκει και δίνει άπειρες δυνατότητες δημιουργικής έκφρασης. Ακολουθούν δύο διαδραστικά παιχνίδια:

  •  Για να παίξετε το παιχνίδι μνήμης με εικόνες από τα παραμύθια: ¨Οι μουσικοί της Βρέμης", ο "Πινκ και η Πονκ", και "η χήνα με τα χρυσά φτερά", πατήστε εδώ    
  • Για το παιχνίδι αντιστοίχισης εικόνας με λέξη κάντε κλικ εδώ. Πατώντας στα εικονίδια που εμφανίζονται πάνω αριστερά στην οθόνη (λάμπα, ερωτηματικό) βλέπετε οδηγίες για το παιχνίδι.
Επίσης στη σελίδα χρήσιμο υλικό μπορείτε να βρείτε διαδραστικά παιχνίδια με αριθμούς.

      

1 σχόλιο: